Daar liep ik dan: met een kwast in de hand bovenop de steiger. Kozijnen repareren, schuren en in de grondverf zetten: dat was wat we deden in de bouw. Mensen die mij een beetje kennen, kunnen vast beamen dat dit niet echt bij mij past (2 linkerhanden). Ik deed maar wat: even schuren hier, likje verf daar, maar ik haalde niet veel plezier uit het werk zelf.

Bouw lifeGelukkig waren we met een heel stel jongens op pad: de meesten zitten bij mij in het voetbalteam. Het was echt een leuke groep, waardoor ik het nog lang vol heb kunnen houden. (Jongens, bedankt voor alle gezelligheid!) Maar ondanks die leuke groep, kwam ik steeds vaker chagrijnig thuis. Het werk lukte niet: ik was er niet goed in (zeg maar gerust slecht).

Daarom moest ik ook de nodige kritiek incasseren. Begrijp me niet verkeerd, ik deed heus mijn best wel. Ik vond het alleen lastig om te doen, vooral omdat ik er weinig kaas van had gegeten. En dat was best frustrerend.

Ik was vooral in het begin heel blij met de kans die de opdrachtgever mij gaf. (Robin, heel erg bedankt dat ik met jullie mee mocht!) Ik mocht mee in zijn team, om voor een stabiel inkomen te zorgen en ondertussen mijn eigen bedrijf op te kunnen starten. Dit klonk ideaal: zo liep ik weinig risico en kon ik in ieder geval de maandelijkse lasten betalen.

In de praktijk pakte dit helaas minder goed uit. Ik kreeg steeds minder plezier in het werk wat ik deed en had daarna ook geen puf meer om nog met LEAF bezig te zijn. Ik werd moe en had eigenlijk gewoon nergens zin meer in.

Toen ik ongeveer 2 weken volledig voor LEAF aan het werk was, kwam ik erachter dat ik in die negatieve spiraal was beland. Ik merkte dat ik nu weer op begon te krabbelen: ik had weer ideeën genoeg en stroomde over van de inspiratie. Ik werd weer de ‘oude’ Ronald.
Toen begon ik ook te beseffen dat dit de goede keuze was. Niet alleen zakelijk gezien, maar vooral voor mij als persoon. En ik zal eerlijk toegeven, soms vind ik het nog best spannend dat ik het nu helemaal zelf moet doen. De toekomst is een stuk onzekerder nu ik geen vast inkomen heb, maar ergens geeft dat me ook een hoop energie om ervoor te gaan.

Even wat anders: Het lijkt ons leuk om jullie te laten zien wat we doen en jullie door middel van video’s ook dingen te leren. De eerste video zal gaan over het filmen, waarbij we willen laten zien hoe we dit doen. Waar letten we op bij het filmen en wat hebben we nodig? We willen daarbij nog meer van onszelf laten zien en jullie leren wat er nodig is om een professionele film te maken.
Dan ben ik nog even benieuwd, zijn er naast het maken van video’s nog (andere) vragen die er leven? Wie weet kunnen we daar wat mee en zien jullie dat binnenkort terug!

Als laatste wil ik dit nog even benoemen: ik vind het erg leuk om te zien dat jullie de blog met zovelen gelezen hebben. Het doet me goed om te zien/lezen dat jullie zo met me meeleven. Bedankt allemaal voor jullie support. Volgende week horen jullie weer van me!

Groetjes!