Ik hoor een knal wanneer Willem, de boekhouder die in het kantoor naast me zit, de deur opengooit. ‘Goedemorgen Ronald! Hebben jullie gewonnen dit weekend met voetballen?’ En zo maken we eigenlijk elke dag wel even een praatje. Als het Willem niet was, dan was het wel één van de anderen die doorgaans aanwezig zijn in het pand. En dat maakt de sfeer op het kantoor erg goed.

Ruitersveldweg 19a

Daarom was het ook best een dilemma of ik naar een ander pand zou gaan of niet. Dennis, een goede kennis, vroeg namelijk of ik samen met hem een pand wilde huren aan de Ruitersveldweg 19A. Hierop ben ik gaan plussen en minnen. Het nieuwe pand is op de begane grond en het scheelt nogal wat in huur. Daartegenover stond de gezelligheid van het huidige pand. Dennis is niet elke dag aanwezig in het nieuwe pand, dus soms zal ik er alleen werken.

Uiteindelijk heb ik de knoop doorgehakt: Ik ga naar het nieuwe pand. Ik hoop dat hierbij de drempel om naar binnen te lopen wat lager wordt, omdat je geen trappen meer op hoeft om bij ons kantoor naar binnen te lopen. Daarnaast zou ik in de pauzes een rondje kunnen gaan wandelen en even bij het oude pand buurten. Zo hou ik toch de gezelligheid en kan ik daarnaast profiteren van de voordelen van het nieuwe pand.

1 april zal ik me hier dan gaan vestigen. Nu ben ik een beetje aan het brainstormen over een opening. De ideeën die ik tot nu toe heb is bijvoorbeeld een hapje en een drankje te doen in het nieuwe pand, zodat jullie allemaal eens kunnen kijken hoe ik werk. Daarnaast is het ook heel fijn dat jullie, als vrienden/familie/kennissen een beeld krijgen bij wat ik doe. Mocht er uit jullie omgeving eens een vraag komen over ontwerp, design of beeldmateriaal, dan zouden jullie bij mij terecht kunnen.

Nu vroeg ik me af of er vanuit jullie ook ideeën zijn. Wat zouden jullie bijvoorbeeld leuk vinden om te zien of doen bij zo’n opening? En wat zorgt ervoor dat jullie het leuk vinden om naar zo’n opening toe te gaan?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties, hoe klein of groot je ideeën ook zijn, ik hoor ze graag!
Tot volgende week!