De camera draait en de verslaggeefster houdt haar microfoon voor mijn mond. Shit, nu moet ik antwoord geven. Wat zal ik zeggen? Hoe kom ik over? En wat er uiteindelijk uit mijn mond komt.. Mm, dat sloeg eigenlijk nergens op..

Een paar weken geleden werd er een interview bij een aantal teamleden van de voetbal afgenomen. Laat dit nou niet mijn sterkste kant zijn. Ik ga nadenken over wat ik zeg en of ik wel de goede dingen zeg. Op zo’n moment komt er veel druk op me te staan, waardoor het eigenlijk nog lastiger wordt om ‘normale’ of ‘goede’ antwoorden te geven.

In-tro-vert: in zichzelf gekeerd, weinig spraakzaam (van Dale, 2018).Tja, dat ben ik in een notendop. Ik ben niet erg uitbundig en kan goed op mezelf zijn. En als we kijken naar het plaatje van de ideale ondernemer, zou je eerder zeggen dat een extraverte persoonlijkheid daar beter bij past. Iemand die extravert is, richt zich meer op de buitenwereld. Vaak leggen ze gemakkelijk contact en voelen ze zich op hun plek wanneer de aandacht op ze gevestigd wordt.

Dat maakt het soms best lastig. Het zit niet in mijn aard om zomaar mensen aan te spreken of om voor grote groepen toespraken te doen. En dat is op zich niet erg, alleen was het wel handig geweest als ik daar al heel goed in was. Nu is dat zeker geen verloren zaak, want hoe vaker ik het zal doen, hoe makkelijker het zal gaan. Al doende leert men en ik dus ook.

Tot volgende week!